Bozdağ, Zincirkıran’dan görevi devraldı

YESİDEF’te yeni dönem

Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu’nda (YESİDEF) yeni dönem. 30 Haziran 2021 tarihinde toplanan genel kurulda yapılan seçimde Hüseyin Bozdağ Genel Başkan seçildi. Yeni Yönetim’in yanı sıra Genel Kurul’da, Denetim ve Disiplin Kurulu’nun yeni üyeleri de belli oldu.
Seçime, Hüseyin Bozdağ’ın yanı sıra mevcut başkan Sedat Zincirkıran’ın da yer aldığı tek liste girdi.
Bozdağ, 2013-2015 yıllarında da YESİDEF Genel Başkanlığı’nı yapmış ve görevi Sedat Zincirkıran’a devretmişti. 2015-2021 döneminde 6 yıldır YESİDEF Genel Başkanlığı yapan Sedat Zincirkıran ile Hüseyin Bozdağ, yeniden halef-selef oldular. Zincirkıran 6 yıl önce aldığı görevi yeniden Bozdağ’a devretmiş oldu.
YESİDEF, Türkiye’nin değişik kentlerinde kurulan yemek sanayici derneklerinin üst örgütü.
YSEDİEF Genel Başkanlığı’na seçilen Hüseyin Bozdağ, aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sanayi Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi. Hadımköy Arnavutköy Sanayici İşadamları Derneği Başkanı, DEİK Türkiye Katar İş Konseyi Üyesi.
not: Bu sayfada yönetim kurulu asil-yedek listesi de var.

Sedat Zincirkıran:
Yemek sanayisi 400.000 çalışanı ve
5.000 firmayla önemli bir sektördür

Son 6 yıldır YESİDEF Genel Başkanlığı görevini yürüten Sedat Zincirkıran, 30 Haziran’daki Genel Kurul’da görevi Hüseyin Bozdağ’a devretti.
Pandemi dolayısıyla Türkiye’nin, özellikle de sektörün en zor döneminde YESİDEF Genel Başkanlığını yürüten Sedat Zincirkıran, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, yürütülen çalışmaları ve beklentilerini yürüttüğü şöyle dile getirdi:
“2015 yılından bu güne kadar yürüttüğüm Yemek Sanayicileri Federasyonu Başkanlığı’nı Genel Kurulu’muzda aday olmayarak yeni bir Yönetim Kurulu ve Başkana hayırlısı ile devir ettim. Endüstriyel yemek sanayi 400.000 çalışanı ve 5.000 firmasıyla oluşturduğu federasyon, hepimiz için çok önemli bir meslek örgütüdür. Burada tarihe de bir not düşmek ve bu günden sonra Federasyonumuzu daha da ileriye götürebilmekle ilgili 2015 yılından beri yürüttüğüm Başkanlığımda edindiğim tecrübeleri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Türkiye’nin birçok bölgesini şemsiyesi altında tutan Federasyonumuzu oluşturan Derneklerin Başkanlarına ve Yönetimlerine çok iş düşüyor. Başkanlarımızın kendi bölgelerine bağlı firmalarının bilhassa devletle olan işlerinde yetim hakkının özellikle korunması için azami çaba göstermeleri gerekmektedir
Federasyonumuzu oluşturan derneklerin başkanları, derneklerin yönetimleri birtakım farklı yaklaşımlarla, perde arkası aksiyonlarla, çeşitli hareketlerle içinde bulundukları Federasyonun yönetiminin arkasından farklı yaklaşımlar çekmemelidirler.
Federasyon Başkanı, yönetim kurulu üyelerinin kendi siyasi çizgileri ve etnik yapıları ne olursa olsun hiçbir şekilde federasyon yapısı içine bulaştırmamaları gerekmektedir.
Federasyon başkanı ve yönetim kurulunu teşkil eden arkadaşlarımızın kendi iş çevreleri ve çıkarları için federasyon ön yüzünü katiyetle kullanmamaları gerekir.
Federasyonu oluşturan her derneğin endüstriyel yemek işi ile ne kadar yakınlığı vardır? Bunun incelenmesi gerekir. Bu işte elini taşın altına koyan, aktif endüstriyel yemek işinden ekmeğini kazanan kişilerin federasyon ve derneklerde yer alması sektörü ileri taşıyacak önemli bir unsurdur.
Benim bütün çabalarım yukarıda belirttiğim çerçeveler içinde yüzbinlerce kişiye ait bir sektörü sağlıklı bir yolda ileriye yürütebilmektir.
İYSAD Başkanı olarak önümüzdeki dönemlerde de yukarıda belirttiğim çerçeveler içinde her türlü desteğimle yeni yönetimin yanında olacağımı vurgulayarak belirtmek isterim.

Hüseyin Bozdağ:
Sadece Türkiyeyi değil,
dünyayı doyurmaya talibiz

30 Haziran 2021 tarihinde toplanan Genel Kurul’da ikinci kez YESİDEF Genel Başkanlığı’na seçilen Hüseyin Bozdağ, yayımladığı mesajda, Türkiye’nin pandemi dolayısıyla zor bir dönemden geçtiğini belirterek, bu zor dönemde sektör adına önemli çalışmalar yapan ve başarılı olan Sedat Zincirkıran’a teşekkürlerini ifade etti. Bozdağ, “Sayın Zincirkıran pandemiden en fazla etkilenen hizmet sektörünün bir parçası olan sektörümüzün bu dönemi atlatması için çaba gösterdi ve süreci çok iyi yönetti” dedi.

81 il’e dokunmak istiyoruz

Bütün çabaları karşın, bütün sektörler gibi pandemi döneminde kapanmalar olduğunu ve bu durumun Federasyon’a bağlı dernekleri ve çalışmalarını da etkilediğini anlatan Bozdağ, şu görüşleri dile getirdi:
“Federasyon olarak önce kapanan derneklerimizle ilgileneceğiz. 81 il’e de dokunmak istiyoruz. Yemek sanayisinin güçlü olmadığı illerde bölge dernekleri kurarak her yerde var olacağız. Derneklerimizin bulundukları illerde sanayi odaları ile yakın çalışmalarını sağlayacağız. Kamu ile ilişkilerin geliştirilmesi de önceliklerimiz arasındadır. Kısa süre içinde bütün derneklerimizi sektörü bir araya getirerek sorunları ve çözüm yollarını ortaya koyacağız. Pandemi sürecinde büyük kayıplar
yaşandı. Açılma kararların ardından yaşanan hareketliliğin iyi değerlendirilmesi gerekir. Bunun için çalışacağız.
Amacımız, sektörümüzü güçlü bir biçimde ayağa kaldırmaktır. Yemek sanayicileri olarak biz sadece Türkiye’yi değil dünyayı doyurmaya talibiz. Firmalarımızın yurt dışına açılmalarına da katkı sağlayacağız.
Toparlanmanın ardından kısa dönem içinde sektör olarak yurtiçi işlerde yüzde 10, yurtdışı işlerde yüzde 5 büyümeyi hedefliyoruz.
Enflasyon dolayısıyla yaşadığımız ciddi fiyatlama sıkıntısı var. Sözleşmelerimiz yıllık. Oysa özellikle gıda fiyatları hızlı yükseliş gösteriyor. Bu sorunu bir şekilde aşmamız gerekiyor. Çalışma konularımızın başında bu sorunun geldiğini de belirtmek isterim.”